2020-BAN A SZIGET IS FELKERÜLT A ZÖLD FESZTIVÁLOK TÉRKÉPÉRE

2019-ben először a Sziget Fesztivál is benevezett a Greener Festival Awards, fesztiválok közötti "zöld versenybe". Januárban, pedig a Sziget is díjat nyert a legújabb törekvéseinek köszönhetően.

A 2019-es Sziget Fesztivál számtalan új fenntarthatósági kampányt és intézkedést indított el a Virens munkatársainak vezetésével. Ilyen volt például, a Sziget saját karbonlábnyom kalkulátora, a zuhanyzókban kihelyezett vízhasználat csökkentési kampány, a Szigethical merchandise bemutatása, több ivóvízpont kihelyezése, és a nagyszínpadon való klíma akciók Jane Goodall-al, Al Gore-ral, és aktivistákkal. Ezekre a magyar- és a nemzetközi sajtó is felfigyelt.

DSC_0355.jpg
20190425sziget-fesztival.jpg

A The Greener Events Awards, fesztiválok közötti fenntarthatósági verseny. Ennek keretében szigorú ellenőrzésen mennek át a nevezö Fesztiválok. A versenyt szervező csapat két szakértőt is delegált a fesztivál felméréséhez. A Sziget Fenntarthatósági csapata, a Virens Events munkatársai, pedig alapos gyűjtőmunkát végeztek, hogy megismertessék a szakértőket a Sziget minden technikai részletével. A szakértők két napot a fesztiválon is töltöttek, ahol alaposan körül néztek, és a Sziget szinte minden osztályával konzultáltak. A fesztivált követően pedig folytatodott a felmérés utolsó szakasza, ami az utolsó kérdések megválaszolását, és legújabb adatok benyujtását jelentette.

A Januárban tartott díjátadón a Szigetet elismerték mint feltörekvö Zöld Fesztivált. Ennek köszönhetöen a Sziget 2019-ben felkerült a nemzetközi zöld fesztiválok térképre. Idén pedig még több újítással nevez majd a Feszitvál a The Green Awards versenyére.

Több infóért, kattints ide!

Next
Next

MEGÁLLÍTHATATLANUL TERJED A REPOHÁR